Την πιο αγχωτική της νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' ΕΣΚΑΝΑ, έκανε η αντρική ομάδα του Ερμή Αργυρούπολης, νικώντας την Αρμενική εντός έδρας με 51-49, για τη 19η αγωνιστική.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Ερμή, που προηγήθηκε γρήγορα με 7-0, όμως η Αρμενική με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πλησίασε στο σκορ και η πρώτη περίοδος έληξε με 15-13. Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Αδάμ ευστόχησε σε μερικά σουτ και πάλι με πρωτεργάτη τον Τσεπαπαδάκη που για έναν ακόμα αγώνα ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους και η διαφορά "εγκαταστάθηκε" σχεδόν μόνιμα σε διψήφια νούμερα.

Την τρίτη περίοδο είδαμε κάτι σαν μπάσκετ, με τις άμυνες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, μιας και το επιμέρους σκορ ήταν 8-9!!! Ώσπου φτάσαμε στην τέταρτη περίοδο, με την ομάδα του Αδάμ να έχει ένα black-out επιθετικό για πάνω από 6,5 λεπτά, όπου δεν είχε σημειώσει καλάθι εντός παιδιάς και την Αρμενική να μειώνει αργά, αλλά σταθερά. Εκείνη τη στιγμή, στο παιχνίδι μπήκε και ο Μωυσίδης που δεν είχε αγωνιστεί καθόλου μέχρι τότε λόγω ασθένειας (και ο Φύτρος που ήταν στη δωδεκάδα, κομβικός παίχτης για την ομάδα μας, δεν αγωνίστηκε καθόλου για τον ίδιο λόγο), που υπήρξε καθοριστικός βάζοντας πόντους, κερδίζοντας φάουλ και παίρνοντας ρημπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι όμως, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Ερμή, κατάφεραν λίγο πριν το τέλος να φτάσουν στην ισοφάριση με τρίποντο του έμπειρου Μαλτίδη.

Στην τελευταία επίθεση του γηπεδούχου, ο Τσεπαπαδάκης αστόχησε σε τρίποντο και ο Λόης, πιέζοντας πολύ στο επιθετικό ρημπάουντ, υποχρέωσε τον αντίπαλό του να πετύχει ουσιαστικά αυτοκαλάθι, δίνοντας τη νίκη στον Ερμή, 5'' πριν τη λήξη!!! Στην τελευταία άμυνα, η ομάδα μας λειτούργησε υποδειγματικά και με διπλή τάπα των Μωυσίδη - Λόη, κατέκτησε την υπερπολύτιμη νίκη, έκτη στη σειρά σε ισάριθμους αγώνες στον δεύτερο γύρο!!! Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στον Βλάχο που στο πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά σκόραρε 9 πόντους και πήρε 11 ρημπάουντ, αλλά και στον Λόη που υπήρξε πολύτιμος στην άμυνα (όπως και όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν) και φυσικά καθοριστικός στο τέλος.

Πλέον, μένουμε 7 αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ο Ερμής έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη δεύτερη θέση, με 15 νίκες και 4 ήττες. Την ερχόμενη Παρασκευή, έχει πολύ δύσκολη έξοδο, στην Καλλιθέα, με αντίπαλο τον Αετό Καλλιθέας.

ΕΡΜΗΣ ΑΡΓ. -ΕΝ. ΑΡΜΕΝΙΩΝ 51-49
Διαιτητές: Σκούτας , Αντερριώτης
Δεκάλεπτα : 15-13, 33-22, 41-31, 51-49
EPMHΣ ΑΡΓ. (Αδάμ, Μαγουλάς): Λόης 4, Τσεπαπαδάκης 14(2), Μωυσίδης 5, Βλάχος 9(1), Διαμαντής 2, Μακρυγιάννης 5(1), Κανινής 5, Μενιουδάκης 5(1), Κακάλης, Ρόζος 2

c19b